Op 30 november is groep 7/8 met de TOPklas thema bouw gestart. En wat een mooie start hebben de kinderen gehad! Medewerkers van bouwbedrijf Van Wijnen zijn in de klassen geweest om het proces van het bouwen van een huis uit te leggen en te laten zien. De kinderen hebben geleerd dat de bouw start met het zoeken van grond en het maken van de tekening. Op het bouwterrein van Van Wijnen van de nieuwbouwhuizen Nieuwe Haven kregen de kinderen allemaal hun eigen bouwhelm. Daarna hebben ze een rondleiding gehad over het bouwterrein, mochten ze zelf metselen en hebben ze een vogelhuisje in elkaar getimmerd. Terug op school kregen ze allemaal een mooi metseldiploma. We hebben nu twee klassen gediplomeerde metselaars op school.
De kinderen hebben kennis gemaakt met verschillende beroepen die er rondom de bouw zijn en geleerd dat metselen en timmeren best lastig is!

 

%d bloggers liken dit: